Strandsnegler ala Jo

Du trenger:

 

  • Strandsnegler
  • Smør
  • Hvitløk
  • Persille (fersk)
  • Dill (helst fersk)
  • Helst noe godt brød til servering

Strandsnegler er å finne langs hele norskekysten. Disse små krabatene vekker kanskje ikke den store appetitten i så mange av oss, men selv er jeg svært glad i hvitløks-sneglene man får servert på restaurant, så jeg ville ikke være for fin for å smake på deres lokale slektninger.

Etter en mislykket jakt på hjerteskjell i fjæra, plukket jeg derfor med meg en liten bøtte hjem, for å se om jeg kunne redde kvelden. Sneglene vaskes ved å gni dem hardt mot hverandre i vannet.

Jeg hakket opp løk, persille, en liten neve fersk dill, og hvitløk og delte disse med løken for seg, og persille og dill for seg, med litt finhakket hvitløk i hver leir.

Smør må til

Deretter smeltet jeg en god klatt med smør og slang oppi løken og litt av hvitløken. Disse fikk surre på lav til middels varme, til løken så vidt var begynt å bli blank og myk. Jeg ville ikke at løken skulle bli overstekt, derfor fikk sneglene komme etter før den var rukket å bli helt mør.

Når løken begynte å se fin ut, kastet jeg sneglene i panna.

Jeg lot sneglene få ligge og kose seg med løken og hvitløken i smøret et par minutter, før jeg tilsatte persille og litt mer hvitløk.

Nå begynte smøret så vidt å brunes, så jeg fant ut at en liten ekstra klatt ikke gjorde noe. Det er bare godt å ha noe å dyppe brødet i!

Snart var sneglene klare, og jeg ble sittende å pelle ut snegler og kose meg utover natta. Det viste seg at skalldyr-bestikket var godt egnet til å lure kjøttet ut av sneglehusene.

Servert med litt ferskt brød, og en kald øl, var dette et kraftig – men riktig godt kveldsmåltid!