Benytt sjansen til å lage din egen løvetannsirup! Det er både hyggelig, billig og godt!

Ingredienser:

*cirka 200 løvetannblomster

*1l vann

*1kg sukker

*1 vaniljestang

*1 sitron

løvetannsirup

Fremgangsmåte:

1Riv det gule av blomstene og sørg for å få med minst mulig av det grønne. Det letteste er å knipe tak i det gule og vri av bunnen.

2Når du har renset alt, legger du de rensede blomstene sammen med vaniljestanga i en kjele, og heller vannet over.

3Press saften av sitronen og hell saften også i kjelen.

4La koke i 1-2 timer.

5La blandingen trekke noen timer. (Selv lot jeg den stå over natten.)

6Sil av blomstene gjennom et rent og fuktig klede. Press ut så mye saft som mulig.

7Tilsett sukkeret i saften og reduser på lav til middels varme, til blandingen begynner å få sirups-konsistens. Husk at væsken tykner ytterligere når den blir avkjølt.

8Hell væsken over i rene glass eller flasker, og sett kaldt.

Bruksområder:

Løvetannsirup kan brukes som søtning til mange gode desserter og bakverk. Den er herlig som saus til både frokostblandinger, yoghurt og is, og kan erstatte honning i de fleste oppskrifter.

Det er noe ekstra hyggelig over å kunne forvandle det de fleste anser som ugress, til en nydelig sirup. Ta med barna ut i hagen, og nyt sol og frisk luft mens dere benytter anledningen til å gjøre noe hyggelig sammen.

Unngå å plukke løvetann langs veier med mye trafikk, og unngå gjerne steder hvor du mistenker at mange dyr ferdes. Det er ingen grunn til hysteri – dyr ferdes nok de fleste steder hvor blomster gror, men det er kanskje ikke en god ide å plukke akkurat der hundeskolen kjører dressur, eller midt ute på et inngjerdet beite.

Oppskriften kan også brukes til å lage glace til pinnekjøtt! Oppskriften finner du ved å klikke på lenken her:

https://friluftsgleder.no/torrsaltet-pinnekjott-med-glace-av-lovetannsirup/

Oppskriften på løvetannsirup er inspirert av boka «Fra naturens spiskammer. Du kan blant annet kjøpe den ved å klikke på lenken her: https://www.haugenbok.no/bok/I9788205530317?gclid=CjwKCAjw8J32BRBCEiwApQEKgf18qs-huvwgWYEeS3KDb3fVo6xtgnwlU0N7XpERtEio8SftuOFMaxoCnEEQAvD_BwE)